Söka jobb…

Sitter och författar mitt personliga brev till ett jobb jag vill söka. Det är i princip det perfekta jobbet för mig. Något som sätter en del press på mig. Det personliga brevet måste bli perfekt. Något anna duger inte. I och med att tjänsten jag söker handlar om det skrivna ordet blir det än viktigare hur det är författat.

På något sätt ska jag presentera det som är absolut bäst med mig på en sida. Första stycket ska vara intresseväckande. Andra stycket ska handla om mig och vad jag kan ge företaget. Stycke tre ska vara vilka tidigare erfarenheter jag kan bidra med. Till sist ska stycke fyra bli en avslutning på det hela. Det är svårt. I och med att jag snart (snart, och inte ännu) är färdig kommunikationsvetare är det svårt att få ihop det. Att det inte heller framgår när tjänsten ska tillträdas gör det än svårare.

Att skicka iväg en ansökan trots att jag inte kan tillträda på studs har jag gjort förut. Men det har då inte varit några tjänster som varit 100% jag heller. Men denna… Åh, jag vill ha det jobbet! Nä, det sätter absolut ingen extra press på mig själv…

Om sex månader ska jag ge mig ut i arbetslivet. Herregud! Får nog ta och bita ihop med det här personliga brevet, förhoppningsvis kan bitar av det användas i andra sammanhang. Hoppas.

Lämna en kommentar

Under Våga drömma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s